سیگار سبب مرگ زود رس می شود . - میهن مهر

ساخت وبلاگ

smoking-causes-early-death
مضرات مصرف سیگار

تنها سرطان ریه یا بیماریهای قلبی پیامدهای استعمال دخانیات نیست بلکه مجموعه‌ای از مسایل و مشکلات بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که می‌تواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز می‌کند، که برخی از آنها عبارتند از:

‌١- از دست دادن موها
با تضعیف سیستم ایمنی افراد سیگاری در اثر مصرف مواد دخانی، بدن این افراد مستعد ابتلا به انواع بیماریها از جمله «لوپوس اریتماتوز» می‌شود که این بیماری می‌تواند عامل از دست دادن موها، ایجاد زخم‌ در دهان، جوش‌های پوست روی صورت، سر و دست‌ها شود.

‌٢ – آب مروارید (کاتاراکت)
افراد سیگاری ‌٤٠ درصد بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به آب مروارید، کدر شدن عدسی چشم و ممانعت از عبور نور و در نهایت نابینایی هستند.

‌٣ – چین و چروک
استعمال دخانیات باعث از بین بردن پروتئین‌های انعطاف دهنده پوست می‌شود؛ همچنین باعث تحلیل بردن ویتامین A و محدود کردن جریان خون در عروق پوست می‌گردد.
پوست افراد سیگاری خشک و دارای خطوط و چین خوردگی‌های ریزی در اطراف لبها و چشمهاست.

‌٤ – ضایعات شنوایی
افراد سیگاری ‌٣ برابر بیش از افراد غیر سیگاری به عفونت گوش میانی دچار می‌شوند.

‌٥ – سرطان پوست
افراد سیگاری ‌٢ برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر ابتلا به نوعی سرطان پوست (پوسته پوسته شدن، برجستگی روی پوست) قرار دارند

‌٦ – فساد دندانها
افراد سیگاری ‌٥/١ مرتبه بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر از دست دادن زودرس دندانها هستند.

‌٧ – پوکی استخوان
منواکسید کربن یکی از اصلی‌ترین گازهای سمی در خروجی اگزوز اتومبیل و دود سیگار است، میل ترکیبی این گاز با خون بسیار بالاتر از اکسیژن است. این گاز باعث کاهش قدرت عمل اکسیژن در خون افراد سیگاری حرفه‌ای تا ‌١٥ درصد می‌شود.
استخوان‌های افراد سیگاری تراکم خود را از دست داده و به راحتی شکسته می‌شود همینطور زمان التیام یافتن و جوش خوردن آنها پس از شکستگی تا ‌٨٠ درصد افزایش پیدا می‌کند.

‌٨ – بیماریهای قلبی
بیماریهای قلبی ـ عروقی ناشی از استعمال دخانیات بیش از ‌٦٠٠ هزار نفر را در سال در کشورهای توسعه یافته از بین می‌رود استعمال دخانیات باعث افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا و گرفتگی عروق و نهایتا ایجاد حمله قلبی و سکته می‌شود.

‌٩ – زخم معده
استعمال دخانیات مقاومت معده را در برابر باکتریها پایین می‌آورد؛ همچنین باعث تضعیف معده در خنثی سازی اسید معده و مقاومت در برابر آن بعد از غذا خوردن و بر جای ماندن باقیمانده اسید در معده و در نتیجه تخریب دیواره آن می‌شود.
زخم معده افراد سیگاری به سختی درمان می‌شود و احتمالی بهبودی آن تا زمانی که فرد سیگاری اکثرا اندک است.

‌١٠- تغییر رنگ انگشتان
قطران موجود در دود سیگار در اثر استعمال مستمر دخانیات روی انگشتان و ناخنها جمع شده و باعث تغییر رنگ آنها به قهوه‌ای مایل به زرد می‌شود.

‌١١ – سرطان رحم و سقط جنین
استعمال دخانیات در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش خطر زایمان نوزاد با وزن کم و بروز مسایل بهداشتی در آینده شود. سقط جنین در مادران سیگاری ‌٢ تا ‌٣ برابر بیشتر است

‌١٢ – تغییر شکل دادن سلولهای جنسی در مردان
استعمال دخانیات باعث کاهش تعداد اسپرم و کاهش جریان خون در آلت تناسلی مردان و ناتوانی جنسی در این افراد می‌شود. ناباروری جنسی در مردان سیگاری نیز متداول‌تر از افراد غیر سیگاری است.
‌١٣ – سرطان
بیش از ‌٤٠ عنصر سرطانزا در دود سیگار وجود دارد احتمال سرطان ریه ‌٢٢ مرتبه بیشتر از افراد غیر سیگاری است.
طبق تحقیقات بی شماری که انجام شده است در صورت ادامه استعمال دخانیات توسط افراد سیگاری، احتمال مبتلا شدن آنها به انواع سرطان‌های دیگر از قبیل زبان، دهان، غدد، بزاق و حلق (‌٦ تا ‌٢٧ برابر)، سرطان بینی (‌٢ مرتبه بیشتر)، گلو (‌١٢ مرتبه)، مری (‌٨ تا ‌١٠ برابر)، حنجره (‌١٠ تا ‌١٨ برابر)، معده (‌٢ تا ‌٣ برابر)، کلیه (‌٥ برابر)، آلت تناسلی مرد (‌٢ تا ‌٣ برابر)، لوزالمعده (‌٢ تا ‌٥ برابر) وجود دارد.
مضرات سیگار برای اطرافیان

مطالعات جدید نشان داده زندگی در کنار افراد سیگاری به اندازه سیگار کشیدن زیان ‌آور است.
محققان می ‌گویند زنانی که در معرض دود سیگار بوده ‌اند، ممکن است دچار ناباروری شوند یا بارداری آن ها با عوارضی، بیش از سایر زنان همراه باشد. به گزارش رویترز، در مطالعه این محققان در دانشگاه روچستر نیویورک مشخص شده داشتن اطرافیان سیگاری هم به اندازه سیگار کشیدن می ‌تواند برای سلامت فرد زیان‌ آور باشد.
پیش از این انبوهی از مطالعات، خطرهای گوناگون سیگار را به سیگاری ‌ها گوشزد کرده بودند؛ از ابتلا به انواع سرطان ‌ها گرفته تا مشکلات پوستی، دندانی و …، اما تا به‌ حال پژوهش‌ های کمی در مورد عوارض ناگوار سیگار، برای اطرافیان فرد سیگاری انجام شده یا حداقل نتایج این پژوهش‌ ها به طور گسترده منتشر نشده است.
در این مطالعه جدید که در آن بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ زن غیرسیگاری شرکت داشته ‌اند و نتایج این مطالعه در شماره آنلاین ۲۷ نوامبر نشریه کنترل دخانیات منتشر شده، مشخص شده آن هایی که در کودکی در خانه‌ ای با والدین سیگاری زندگی می ‌کرده ‌اند، بیش از دیگر زنان احتمال دارد دچار ناباروری شوند؛ یعنی بیش از یک سال برای بچه ‌دار شدن تلاش کنند و نتیجه مثبت نگیرند.
این در حالی است که تحمل دود دیگران، هم در کودکی و هم در بزرگسالی، می ‌تواند احتمال سقط جنین یا تولد نوزاد مرده را در این زنان، تا ۳۹ درصد افزایش دهد و امکان ناباروری را نیز تا ۶۸ درصد بالا ببرد.
جالب این که هر چه ساعات مواجهه شخص با فرد سیگاری بیشتر بوده، احتمال گرفتار شدن او به این عوارض نیز به صورت تصاعدی بالا می ‌رفته، که این نشان‌ دهنده اثر مستقیم تنفس دود سیگار دیگران بر سلامت است.
به گفته این محققان، سموم متنوع موجود در دود سیگار، سبب از بین رفتن DNA در سلول ‌های حساس جنسی می ‌شود و به این ترتیب احتمال نقائص ژنتیکی در این سلول ‌ها بالا می ‌رود. ناهنجاری‌ های ژنتیکی و کروموزومی، از مهم ‌ترین علل بروز سقط در ۳ ماهه سوم به شمار می‌ آیند.
همچنین دود سیگار، کارآیی این سلول‌ ها را از بین می ‌برد و در نتیجه احتمال باروری فرد، به خصوص آقایان پایین می‌ آید. به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده مردان سیگاری، تعداد اسپرم‌ های سالم و متحرک و بارور کمتری به نسبت سایر آقایان دارند.
اما تاثیر بر سلول ‌های جنسی و باروری، تنها تاثیر منفی سیگار بر اطرافیان سیگاری‌ ها نیست. به عنوان مثال، در یکی از مطالعات انجام شده در این باره، در موسسه ملی بهداشت ژاپن مشخص شده زنانی که همسر آن ها سیگاری ‌هستند، بیش از سایر زنان در معرض ابتلا به سرطان‌ های مرتبط با سیگار، به ویژه سرطان ریه هستند.
نتایج مطالعاتی از این دست، باعث شده کارشناسان بهداشتی برای تصویب قانون ‌های ممنوعیت سیگار کشیدن در اماکن عمومی، تلاش بیشتری به خرج دهند تا حداقل بتوانند کودکان و افراد غیرسیگاری را از خطرهای آن دور نگه دارند.

smoking-causes-early-death

انشا در مورد مضرات سیگار

دود سیگار حاوی بیش از ۴۰۰۰ ماده سمی و زیانبخش است که افراد سیگاری و غیرسیگاری را مسموم و آلوده می‌کند. پزشکان بیش از ۱۴ نوع سرطان، پوکی استخوان، فساد دندان‌ها، بیماری‌های قلبی – عروقی و چندین بیماری دیگر را در افراد سیگاری بسیار بیشتر از غیرسیگاری‌ها می‌دانند.
پزشکان همواره هشدار می‌دهند با استعمال اولین نخ سیگار، ظرف تنها چند دقیقه پس از استنشاق دود سیگار به درون ریه‌ ها، روند آسیب‌های ژنتیکی به بدن آغاز می‌‌شود و جالب است بدانید که خطر بروز حملات قلبی ناشی از بیماری‌های قلبی- عروقی به دنبال ترک کردن سیگار و در ۲۴ ساعت نخست پس از کشیدن آخرین سیگار، کاهش می‌یابد.
با رعایت توصیه‌هایی بسیار ساده می‌توان به ترک سیگار و کاهش عوارض ناشی از آن اقدام کرد.
ابتدا برای ترک سیگار تصمیم بگیرید و سپس زمان خاصی را برای این کار انتخاب کنید.
دو راهکار برای ترک سیگار
راه نخست آن است که از یک روز معین ترک سیگار را شروع کنید و دیگر سیگار نکشید و در این تصمیم خود محکم باشید. در این صورت یکباره سیگار را ترک خواهید کرد.
راه دوم آن است که سیگار را کم کم و به تدریج ترک کنید. برای این کار می‌توانید :
_ سیگار را وقتی نصفه شد خاموش کنید و میزان مصرف روزانه سیگار را کم کنید.
_ مکان همیشگی سیگار کشیدن را تغییر دهید و زمان همیشگی سیگار کشیدن را به تاخیر بیندازید.
_ اگر نیاز دارید دست‌ها مشغول باشند، گرفتن قلم، کلید یا تسبیح در دست را امتحان کنید.
زمانی که هوس می‌کنید سیگار بکشید موارد زیر کمک کننده است :
_ دو مرتبه پشت سر هم نفس عمیق بکشید یا یک لیوان آب یا نوشیدنی دیگر بنوشید یا کار دیگری انجام دهید. به عنوان مثال از خانه بیرون بروید، قدم بزنید و به ضررهای سیگار کشیدن فکر کنید.
_ اگر پس از ترک سیگار، بار دیگر سیگار کشیدن را شروع کردید دلسرد نشوید، در وقت مناسب دیگری مجددا ترک سیگار را آغاز کنید.
برخی اثرات خوب ترک سیگار
۱ – ۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار، فشار خون و ضربان قلب به حد طبیعی بازمی‌گردد.
۲ – ۴۸ ساعت پس از ترک سیگار، قدرت چشایی و بویایی بهتر می‌شود.
۳ – ۷۲ ساعت پس از ترک سیگار، تنفس راحت‌تر می‌شود.
۴ – ۳ تا ۶ ماه پس از ترک سیگار، سرفه، خس خس و مشکلات تنفسی خوب می‌شود.
۵ – ۵ سال پس از ترک سیگار، خطر حمله قلبی نصف یک فرد سیگاری می‌شود.
۶ – ۱۰ سال پس از ترک سیگار، خطر سرطان ریه نصف یک فرد سیگاری می‌شود و خطر سکته قلبی مانند کسی است که هرگز سیگار نکشیده است.
۷ – سیگار کشیدن نه تنها سلامتی خود فرد را به خطر می‌اندازد بلکه تجاوزی آشکار به حقوق دیگران به ویژه کودکان است.

 

smoking-causes-early-death

مضرات سیگار برای خانمها

smoking-causes-early-death

خانم های سیگاری هم به کلیه مشکلات و عوارضی که مردهای سیگاری گرفتار میشوند، مثل سرطان های مختلف (ریه، دهان، حنجره، حلق، مری، کلیه، لوزالمعده، و مثانه) و مشکلات و بیماری های تنفسی مبتلا خواهند شد، اما درمورد خانم ها نیاز به هشدار بیشتر است چون کشیدن سیگار مشکلات و عوارضی دارد که مختص خانم هاست. در این مقاله می خواهیم به بررسی این خطرات و مشکلات بپردازیم تا شاید خانم ها با آگاهی بیشتر زودتر به ترک سیگار اقدام کنند.

 

smoking-causes-early-death

 

مقاله در مورد مضرات سیگار 

بالا رفتن آگاهی درباره اثرات منفی سیگار بر سلامتی و افزایش محدودیت ها، سیگار کشیدن را در کشورهای پیشرفته به میزان ثابتی کاهش داده است. در حالی که سیگار کشیدن و مصرف سایر انواع توتون در کشورهای توسعه یافته در حال کاهش است، در کشورهای در حال توسعه، این میزان روبه افزایش است. هم چنین سیـگار کشیدن در میان افراد دارای سطح تحصیلات و درآمد پائین تر در حال افزایش است.

مطالعات نشان می دهد که عوامل ژنتیکی در وابسته شدن یا وابسته نشدن فرد به ســیگار نقش دارند. در میان افرادی که مبتلا به اختلالات خاص روانپزشکی هستند، احتمال سیگار کشیدن بیشتر است. در پیمایشی که در آمریکا بر روی دریافت کنندگان خدمات سرپایی روانپزشکی انجام شده، نشان داده شده است که میزان استعمال سیگار در میان مبتلایان به اسکیزوفرنی ۸۸ درصد، در میان افراد مبتلا به مانیا ۷۰ درصد و در میان مبتلایان به افسردگی ۴۹ درصد است. پژوهش دیگری نشان داده است که ۸۵ درصد کسانی که به دلیل وابستگی به الکل به مراکز درمانی مراجعه می کنند نیز سیگاری هستند.

 

بله، سیگار کشیدن یکی از مهم ترین علل بیماری و مرگ قابل پیشگیری است. نیکوتین به شدت سمی است. خوردن حدود ۴۰ میلی گرم نیکوتین خالص، یا مقدار موجود در دو نخ سیگار، کشنده است. اما زمانی که سیگار دود می شود، بیشتر نیکوتین سوزانیده شده و تنها یک تا چهار میلی گرم آن توسط بدن فرد جذب می شود.

با سوختن توتون یک قیر چسبناک از ترکیب صدها ماده شیمیایی به وجود می آید که سرطان و بیماری راه های هوایی را سبب می شود. قیر در دود توتون به شکل ذرات ریزی آزاد می شود که به شش ها و راه های هوایی آسیب رسانیده و دندان ها و انگشتان را رنگی می کند. قیر عامل اصلی سرطان های ریه و گلو است. سوختن توتون هم چنین تولید منواکسیدکربن می کند، یعنی گازی سمی که قابل دیدن یا بوییدن نیست. با استنشاق دود سیــگار، منواکسیدکربن به جای اکسیژن با هموگلوبین موجود در گلبول های قرمز اتصال می یابد.

نیکوتین با افزایش سرعت ضربان قلب، سبب می شود که قلب شدیدتر کار کند حال آن که منواکسیدکربن قلب را از اکسیژن اضافی که لازمه این کار سنگین است، محروم می نماید. این یکی از راه هایی است که بدان وسیله ســیگار کشیدن به قلب آسیب می رساند. زمانی تصور می شد که سیگارهای دارای تار و نیکوتین کمتر ممکن است برای فرد سیگاری کم ضررتر باشند. اما تحقیقات نشان داده است که سیگارهای سبک نیز عیناً می توانند همان بیماری ها را تولید کنند.

 

بله، زمانی که فرد شروع به کشیدن ســیگار می کند، به ویژه در دوران جوانی، شانس معتاد شدن بسیار بالا است. سیگــاری های مبتدی به سرعت نسبت به اثرات سوء آغازین، تحمل پیدا می کنند و اگر آثار محرک و مطبوع سیگار برای ایشان لذت بخش باشد استعمال مستمر آن را آغاز می کنند. سیگاری هایی که به طور منظم سیگار می کشند، معمولاً تعداد ثابتی سیگار را در روز دود می کنند. سیگاری های کانادایی به طور میانگین، روزانه ۱۶ سیگار دود می کنند. وابستگی به نیکوتین عوامل روانشناختی و فیزیکی را درگیر می کند.

عوامل روانشناختی می تواند شامل احساس لذت و هشیاری باشد. کسانی که به طور منظم سیـگار می کشند، ممکن است یاد بگیرند که برای دست یافتن بدین احساسات اثرات نیکوتین را بر بدن خویش تحمل کنند. در این افراد هم چنین علائم یا آغازگرهای شرطی شده ای برای مصرف سیگار شکل می گیرد. برای مثال برخی افراد همیشه پس از غذا، در حین پرداختن به کاری خاص یا در وضعیت های خاص عاطفی مانند احساس افسردگی یا اضطراب، سیگار خود را آتش می زنند. این آغازگرها الگوهای رفتاری یا عاداتی را به وجود می آورند که تغییر آن ها دشوار است.

از نشانه های وابستگی فیزیکی اضطرار فرد برای سـیــگار کشیدن چند دقیقه پس از برخاستن از خواب، دود کردن سیـگار در فواصل منظم در طول روز و ضروری قلمداد کردن اولین سیـگار روزانه و مقدم دانستن آن بر سایر کارها است. کسانی که به نیکوتین وابسته هستند، ممکن است نسبت به آثار نامطلوب آن تحمل پیدا کنند. در این صورت دیگر از سیگار کشیدن لذت نخواهند برد، اما به کشیدن سیـگار ادامه می دهند تا دچار علائم ترک نشوند. علائم ترک سیگار شامل تحریک پذیری، بی قراری، اضطراب، بی خوابی و خستگی است. این علائم طی دو هفته به تدریج از بین می روند. در برخی افراد تمرکز مختل شده و تمایل شدید به سیگار کشیدن برای هفته ها تا ماه ها پس از ترک سیگار ادامه می یابد.

 

کسانی که سیگار کشیدن را ترک می کنند، عموماً می توانند پس از چند سالی به سطح افراد غیرسـیگاری برسند، به ویژه اگر ترک سیگار را در جوانی انجام داده باشند. ترک سیگار ممکن است در چند مرحله انجام شود، از این رو تلاش مداوم امری ضروری است. فرآورده های حاوی نیکوتین که به ترک سیـگار کمک می کنند، مانند پچ، آدامس، شکل استنشاقی یا اسپری بینی می توانند در کاهش تمایل به سیــگار کشیدن و تخفیف علائم ترک موثر باشند.

کاربرد این محصولات در کنار انگیزه قوی برای ترک و وجود سایر حمایت ها مانند حمایت خانواده، دوستان، گروه ترک سیــگار یا حمایت های تلفنی می تواند بسیار موثر باشد. برخی داروهایی که در آن ها نیکوتین به کار نرفته است می توانند فرد را در ترک ســیگار یاری کنند. این داروها شامل بوپروپیون(زیبان) و نورتریپتیلین(آونتیل) هستند. هر دوی این داروها با نسخه پزشک به فروش می رسند. در برخی افراد کاهش تدریجی مصرف قبل از ترک، به کاهش علائم ترک کمک کرده و به آن ها اجازه می دهد که رفتارهای خود را به تدریج تغییر دهند.

استراتژی های کاهش تدریجی مصرف شامل به تاخیر انداختن هر وعده ســیگار کشیدن، کاهش تعداد سیـگارها و دودکردن بخش کمتری از هر نخ سیگار است. گر چه کاهش تدریجی مصرف می تواند برخی خطرات تهدید کننده سلامتی را کاهش دهد، اما برای سیگارکشیدن منطقه بدون خطر وجود ندارد. کاهش تدریجی نمی تواند جایگزین ترک سیگار شود.

smoking-causes-early-death

 

منبع : http://mehrmihan.ir/smoking-causes-early-death/


ادامه مطلب
عروسک های زامبی - میهن مهر...
ما را در سایت عروسک های زامبی - میهن مهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : dmehryad0 بازدید : 244 تاريخ : سه شنبه 22 فروردين 1396 ساعت: 7:22